Du spar tusenlappar på matlådor

Du spar tusenlappar på matlådor

2016 är här och för många människor är januari den jobbigaste månaden rent ekonomiskt. Att se hur livet kan förbättras med matlådor bör allt fler välja, då man under ett år kan spara in tusentals kronor. 

4103684-fresh-vegetablesVisst, att låna pengar är för de allra flesta människor en självklarhet i dagens samhälle för att leva det liv man vill leva. Det finns många företag man kan vända sig till när det kommer till dessa tjänster, vilket är fantastiskt. Men för att man ska få kontroll över sin ekonomi, och därmed känna en större trygghet kan det vara bra att veta hur sin ekonomi ser ut och hur mycket man lägger på saker och ting. Att även kunna spara in på ”onödiga” saker under lite tuffare tider är även det bra. Och det är här som matlådan kommer in och kan underlätta för många.

Spar 12 000 om året

Sr.se skriver att januari är den tuffaste månaden på året, och det är nu som många människor får en chans att tänka till ekonomiskt över vad man kan förändra. Om ansträngningen bär frukt och inte är allt för ansträngande finns stora chanser till att man få in en ny och bra vana i sitt liv.

Att handla mat ute varje dag är inte optimalt för plånboken. Se till att laga mycket mat om kvällarna så att du får lite över till matlåda. Hinner du inte med matlagningen finns det alternativ som går fort. Du kan till exempel göra en matig smoothie på bara några minuter. (läs mer)

Det finns många trix man kan ta till för att komma igång med matlagningen, att göra det till något gemensamt och trevligt är en viktig punkt och när man sedan börjar se hur man utvecklas så kommer intresset för mat och råvaror att öka.

  • Se till att ha en bra bas hemma
  • Se till att ha bra köksredskap, gärna inte i plast
  • Se till att det i början inte tar för lång tid, utan maten ska bara flyta på.

Enligt en artikel i dn.se så kan vi spara in 12 000 kronor om året. Detta då en matlåda kostar ungefär 25 kronor och en lunch ute i snitt 75 kronor. Slår man ut detta under ett år där man jobbar 48 veckor och äter låda varje veckodag så har man sparat 12 000 kronor. Inte illa.