Flyktingar får finansiering vid starta eget

Ingen kan blunda om att det råder stora flyktingstormar runt om i världen. Då är det viktigt att de som vill slå sig till ro kommer in och kan integreras i samhället. Finansiärer är nu redo för en enklare integreringsmodell där flyktingar enklare kan starta egen verksamhet. 

anställdaAtt starta eget är något som allt fler människor brinner för. Dels för friheten men dels för ens idéer som en vill förverkliga och bli stark på. För flyktingar kan det vara svårt att ibland komma in i samhället och etablera sig: få bostad, jobb och känna att en har en framtid. Vad man nu vill ändra på är att göra reglerna enklare för att flyktingar ska få möjlighet till finansiering skriver Svenska YLE.

Affärsidé och uppehållstillstånd

För att man som flykting ska kunna få finansiering gäller det att man både har ett giltigt uppehållstillstånd samt en bra affärsidé – något som vem som helst behöver ha. Dock finns det oeniga röster om vad som egentligen är bäst för en person som kommer till ett helt nytt land och vill integrera: starta eget eller att först ta en anställning för att på det sättet först komma in i samhället? Kanske kan man göra både och då det ena inte behöver utesluta det andra?

Mycket hjälp att få

När det kommer till att starta eget så ska man aldrig känna att man är ensam. På sin väg mot att bli en stark aktör på marknaden finns allt från www.redovisningsofferter.se där man får hjälp med sin redovisning om man är nervös för den ekonomiska biten. Och behöver man mer kött på benen när det kommer till hur det är att driva efter företag så finns det både mycket information och kurser från Arbetsförmedlingen man kan ta del av, samt få bra information från Försäkringskassan. Men kanske viktigast av allt är att man bibehåller tron på sig själv.