Profilkläder till studenten

Profilkläder till studenten

Om du går sista året på gymnasiet kanske du tycker att du har mycket att tänka på som det är, men snart är det dags att ta studenten. Det är bra att börja planera nu, och inte minst göra upp en budget, för det är inte billigt att ta studenten.

Att ta studenten kostar pengar. Det kan gå på så mycket som 16 000 kronor, skriver Expressen. Därför gäller det att vara smart, och inte minst börja spara pengar i tid, samt göra upp en budget. Dessutom är det viktigt att jämföra priser på allt från studentflak till profilkläder.

Gör en budget och jämför priser

Många väljer att trycka upp t-shirts, hoodies eller andra profilkläder i samband med studenten. Det är bara en av många saker som man kan spara pengar på, genom att vara en smart förhandlare.Studentdagen

Ta tid på dig att jämföra priser på bl.a. profilkläder, och försök få mängdrabatt när ni väl beställer. På http://www.produktsajten.se/ kostar exempelvis en vanlig t-shirt 88 kr styck om man beställer 25 stycken. Beställer man 100 eller fler kostar de dock 59 kronor styck. Även på trycket sparar man mycket pengar om man beställer en större mängd. Kanske behöver ni inte en separat t-shirt för varje klass, utan kan nöja er med samma t-shirt för alla på skolan som tar studenten. Var också uppmärksam på företag som erbjuder förmåner till en person i klassen, för att denna ska förespråka att hela klassen väljer just det företaget. Detta är något som programmet Plus i Svt har tagit upp.

Även vanliga kläder kostar pengar. De flesta killar får sin första kostym när de tar studenten. Enligt den här artikeln kostar studentkläderna 2000 kronor, men de flesta kostymer kostar mer än så. Även om man vill ha en ny kostym kan man dock köpa skjortor, slips och accessoarer som manschettknappar på second hand. Det gäller bara att man börjar leta i god tid, då kan man hitta det mesta som man behöver.